“MET ONS ONDERZOEK WILLEN
WIJ HET VERSCHIL MAKEN."

HET FONDS VOOR INNOVATIEF KANKERONDERZOEK

Het ‘Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek’ (afgekort FIKO) is opgericht op 7 augustus 2013, in de schoot van het Departement Oncologie van de KU Leuven. Hoofddoel van het Fonds is bij te dragen aan het ontwikkelen van meer precieze en persoonsgerichte kankertherapieën. We doen dit via innovatief oncologisch basisonderzoek met de nieuwste technologieën.

Sinds 23 mei 2016 maakt het Fonds deel uit van het vernieuwde en versterkte Leuvens kankerinstituut (LKI). In het LKI bundelen basiswetenschappers, klinische onderzoekers, artsen en zorgverleners van KU Leuven en UZ Leuven hun krachten. Dankzij de integratie in het LKI krijgt het Fonds een nog sterker inhoudelijk draagvlak. Klinische noden komen gerichter bij onze wetenschappers. Nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek kunnen sneller tot bij onze patiënten gebracht worden.

Voorzitter van het Fonds is prof. dr. Johan Swinnen. Hij is vicevoorzitter van het LKI en voorzitter van het Departement Oncologie van de KU Leuven. Johan Swinnen is papa van een zoontje met kanker en is ook een van de oprichters van het Fonds.

Ondervoorzitter is prof. dr. Frédéric Amant, mede-oprichter van het Fonds en hoofd van het Laboratorium Gynaecologische Oncologie.

Stichters

prof. dr. Johan Swinnen
voorzitter
van het Fonds
prof. dr. Frédéric Amant
ondervoorzitter
van het Fonds
prof. dr. Sabine Tejpar
hoofd van de eenheid
Moleculaire Digestieve
Oncologie

Bestuursleden

Prof. dr. Frédéric Amant, prof. dr. Peter Carmeliet, prof. dr. Jan Cools, prof. dr. Karin Haustermans, prof. dr. Chris Marine, prof. dr. Max Mazzone, prof. dr. Patrick Neven, prof. dr. Hans Prenen, prof. dr. Johan Swinnen, prof. dr. Sabine Tejpar, prof. dr. Eric Van Cutsem, prof. dr. Ignace Vergote, mevrouw Griet Van der Perre (fundraiser), n (secretaris). 

De vicerector van de Groep Biomedische Wetenschappen, prof. dr. Chris Van Geet, maakt van ambtswege deel uit van het bestuur.

Contact

Griet Van der Perre
Communicatie en fundraising Leuvens kankerinstituut
tel. +32 16 34 17 17 of  +32 479 59 91 53
lki@uzleuven.be