"GRENSVERLEGGEND ONDERZOEK,
DAAR GAAN WE VOOR."

Leuvense studenten organiseren Dans tegen Kanker - 20 april 2016

De studenten van de vzw Stop het Lei'den organiseren een grote benefietactie ten voordele van het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek!

ROB TV maakte een reportage, u kan die hier bekijken, en hieronder vindt u het persbericht van de studenten zelf.

---------------------------------------------

Dans tegen Kanker TD op 27 april 2016 in Leuven

De vzw Stop het Lei’den is opgericht door een groep enthousiaste studenten die samen op kot zitten in Leuven, op Lei 41. We zijn begaan met de samenleving waarvan we deel uitmaken. In deze samenleving komt iedereen wel eens in aanraking met kanker. Deze vreselijke ziekte gaat gepaard met een groot gevoel van onmacht, dat hebben ook de leden van ons studentenhuis ervaren. Na het verlies van een goede vriendin besloten we om niet langer toe te kijken, maar om samen in actie te komen. In no-time ontstond onze vzw ‘Stop het Lei’den’. De ziekte doen verdwijnen kunnen we natuurlijk niet, maar we willen er alles aan doen om steun en hoop te bieden aan diegenen die door kanker getroffen zijn. Iedereen verdient hoop, daarom willen we kankeronderzoek steunen dat tot nieuwe behandelingen kan leiden.

We hebben een aantal acties opgezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek (FIKO) van de KU Leuven. Dit fonds ondersteunt fundamenteel kankeronderzoek dat gericht is op de ontwikkeling van nieuwe, persoonsgerichte behandelingen die de beste kansen bieden aan elke kankerpatiënt.

Ons initiatief wordt gesteund door verschillende bekende Vlamingen. Op onze facebookpagina brengen we videoboodschappen van Peter Van de Veire, Pol Goossen, Louis Tobback en Rik Torfs:  https://www.facebook.com/vzwSHL/. De Leuvense studenten reageerden enthousiast, in 4 weken tijd telt onze pagina al meer dan 1100 likes!

Het hoogtepunt van onze activiteiten is de Dans tegen Kanker TD, op woensdag 27 april vanaf 22 uur. We organiseren deze TD in zaal Rumba & Co in Leuven (Kiekenstraat 6). De inkomprijs hiervoor bedraagt 3 euro die, net als de andere opbrengsten van de actie, integraal naar het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek gaat. Een meer geldige reden om te feesten kan je niet vinden.

De voorzitter van het fonds, professor Frédéric Amant, reageert namens de onderzoekers: “Dit is een fantastisch initiatief, de studenten worden onze bondgenoot in de strijd tegen kanker! We willen sneller vooruitgang boeken, nog betere screeningsmethodes ontwikkelen en voor elke patiënt een 'therapie op maat' bieden. Met hun acties zorgen de studenten niet alleen voor extra financiële steun, ze tonen ook hun solidariteit met iedereen die vecht tegen kanker.“