"GRENSVERLEGGEND ONDERZOEK,
DAAR GAAN WE VOOR."

Kankeronderzoekers ontmoeten studenten van Stop het Lei'den - 20 oktober 2016

Nadat een studente een goede vriendin verloor aan kanker, richtten haar kotgenoten aan de Lei in Leuven, de vzw Stop het Lei’den op. Die zamelt geld in voor het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek van de KU Leuven. Op donderdag 20 oktober, Dag tegen Kanker, bezoekt een delegatie van de studenten het onderzoekslabo van professor Johan Swinnen. Ze overhandigen hem ook de opbrengst van hun benefietacties, in het bijzijn van rector Rik Torfs.

Student Jerome Vercruysse: "We hebben allemaal al iemand uit onze nabije omgeving verloren aan kanker. Omdat we ons niet langer machteloos wilden voelen, besloten we om ons in te zetten voor de strijd tegen de ziekte. We willen de kankeronderzoekers van onze universiteit steunen. Zij geven hoop aan patiënten voor wie op dit moment nog geen gepaste therapie bestaat."

Het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek, afgekort FIKO, is opgericht in 2013 aan het Departement Oncologie van de KU Leuven. Het Fonds wil de ontwikkeling van meer precieze en persoonsgerichte kankertherapieën bevorderen. Sinds 23 mei 2016 maakt het Fonds deel uit van het versterkte Leuvens kankerinstituut (LKI). Er is een nauwe samenwerking met het Leuvens Universiteitsfonds. Meer informatie vindt u op de website van FIKO.

Professor Johan Swinnen is voorzitter van het fonds en vicevoorzitter van het Leuvens kankerinstituut. Hij is kankeronderzoeker en papa van een zoon met kanker. “Dat studenten zo'n initiatief nemen wekt veel bewondering. Ze zijn een bron van inspiratie voor ons, onderzoekers, en een toonbeeld van hoe we samen kunnen strijden om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen.”